Wie zijn wij? - Ardennen Merckx

Chris en Marianne (Merckx – De Paep)

Chris (°1956, architect en energiedeskundige) houdt zich deeltijds bezig met het onderhoud en de continue verbetering van de vakantiehuizen. Hij verwelkomt je bij aankomst.

Marianne (°1958) werkt als zelfstandig logistiek manager. Daarnaast zorgt ze elke dag voor een piekfijne administratie.

Onze drie kinderen: Lien (°1984, architect), Jef (°1986, event- en projectmanager, zelfstandig schrijnwerker en ontwerper van bamboefietsen, klik op www.facebook.com/Geppettobicycles/ ) en Wouter (°1989, T.E.W.-er, webdeveloper).

Klaverblad: ons logo

Waarom dat klaverblad geluk brengt?

Omdat het je verrassend ingerichte vakantiehuizen geeft, die knus en net zijn. Rustig in het groen liggen. Vakantiecomfort en gezelligheid garanderen. Voldoende ruimte bieden, binnen en buiten. Voor jong en oud. Een warm contact oplevert met de familie Merckx.

Je vindt er wat je zoekt: een gerust vakantiegevoel!

“Het begon zo…”

Ben je benieuwd naar het verhaal achter je vakantiehuis? Je ontdekt het hier.
Wil je jouw hoofdstuk toevoegen aan dat verhaal? Op naar de Ardennen!

Eerste vakantiehuis

1992, Devantave. We stappen nieuwsgierig een oude boerderij binnen. Prachtig gelegen in het groen. Alleen is die véél te groot als weekendhuisje voor ons gezin. Chris bedenkt een bijzonder ontwerp. 6 maand intensieve renovatie later, telt ‘Saint-Donat’ vier vakantiehuizen onder één dak.
Welkom!

Niet één zonder twee

Jullie vonden St. Donat soms nog te klein. Dan maar een groter huis zoeken. Dolgelukkig ontdekten jullie in 1995 ‘La Vilette’, in Buret. Een tweede boerderij, even gezellig ingericht, in een andere omgeving en vooral … groter. Je logeert er in zes geschakelde huizen onder één dak. De droom voor elke familiebijeenkomst.

Huren bij de buren

Zet je ontdekkingstocht voort bij de buren in Devantave. Want wij verhuren voor hen ‘La Brassine’ en ‘Chez Amand’. Dank zij hen kies je nu uit een waaier van mogelijkheden. Of je gezelschap nu 2 of 50 personen telt. Je ideale keuze zit er altijd tussen!

Het klavertjevier is nu volledig. En ja, je mag het plukken. Kies uit vier gebouwen, tijdens de vier seizoenen van het jaar!

Flexibel schakelconcept (-recept)

We schrijven 1993. Ergens diep in de Ardennen fronst de voorzitter van de Fédération des Gîtes de Wallonie zijn wenkbrauwen. Vóór hem ligt het grondplan van enkele gîtes in Devantave.

Zijn probleem? De gîtes passen binnen geen énkele categorie van de federatie.

Want bij Ardennen-merckx reserveer je voor het eerst geschakelde vakantiehuizen. Je huurt een knusse woning voor een gezin. Of een aangepaste combinatie voor een groep. Dankzij een grote gemeenschappelijke ruimte en een extra horeca keuken centraal in het gebouw bezorg je je groep gegarandeerd een fijn verblijf.

Zoek je een vakantiehuis voor 2 personen? Of voor 50?

In beide gevallen is dit een treffer.

Officiële erkenning

Omdat jullie dit schakelconcept met zoveel lof onthaalden, is het ondertussen erkend als een specifieke categorie van de Federatie.

Een nieuwe trend was gezet.

Onze missie

Wanneer wij tevreden zijn? Als we júllie een aangename tijd bezorgen. Met als basis: wederzijds respect. Altijd.